Ambachtsschool

Vier studenten van de TU-Delft ontwierpen en bouwden samen met de Nepalezen deze aardbevingsbestendige school.

Het aanbieden van praktijkgerichte opleidingen aan jongeren van het platteland voorziet in een grote behoefte en biedt perspectieven voor een bestaan in de eigen gemeenschap. Zo is het voor een deel van de jongeren misschien niet meer nodig om hun heil te zoeken in de stad of buitenland, waar ze vaak worden uitgebuit.

 

dsc_0009

Deze generator is noodzakelijk omdat er slechts enkele uren per dag elektra is in Nepal. We moesten 6 maanden hierop wachten. Maar deze generator kan de hele ambachtsschool van energie voorzien!

Stage lopen

Leerlingen van de Kumari-school lopen stage in de drukkerij van de ambachtsschool

In de drukkerij worden schriften gedrukt voor de Kumari-school en de vroedvrouwenopleiding. Ook wordt er voor andere scholen en het bedrijfsleven gedrukt. Met de maandelijkse inkomsten kunnen de onkosten en een twee personeelsleden betaald worden. De zuivere winst van ongeveer € 300,- per maand daar worden binnenkort 3 andere personeelsleden van de ambachtschool van betaald.

In de drukkerij worden schriften gedrukt voor de Kumari-school en de vroedvrouwenopleiding.
Ook wordt er voor andere scholen en het bedrijfsleven gedrukt.
Met de maandelijkse inkomsten kunnen de onkosten en twee personeelsleden betaald worden. Van de zuivere winst van ongeveer € 300,- per maand daar worden binnenkort 3 andere personeelsleden van de ambachtschool betaald.