Het gezondheidscentrum

Kumari gezondheidscentrum

Kumari gezondheidscentrum

Het gezondheidscentrum werd in 2003 geopend.
Het ontwerp is van de architect Friso ten Holt. Dit centrum functioneert als het hart van alle andere gezondheidsprojecten in de wijde omtrek. Jaarlijks krijgen ongeveer 5000 mensen medische hulp in dit centrum. Er is een positieve samenwerking van de overheid met dit centrum. Een voorbeeld hiervan zijn de maandelijkse vaccinatiesessies (UNICEF).

De patiënten betalen 5 roepies (= ongeveer 5 eurocent) voor een consult en de kostprijs voor de medicijnen. Een aantal medicijnen wordt gratis verstrekt. Mensen die heel arm zijn worden gratis geholpen.

In het gezondheidscentrum is een verbandkamer, een apotheek, een laboratorium, twee ziekenzalen,  een verloskamer, een dokterskamer, een tandartsenkamer en twee ruimtes waar voorlichting gegeven wordt.

Niet alleen in het gezondheidscentrum worden zieken geholpen, maar ook in de afgelegen bergdorpen organiseert de stichting medische kampen. Jaarlijks kunnen we aan

10.000 mensen medische hulp geven. Gelukkig hebben we het vertrouwen gewonnen van de mensen in de bergen die schromen om hun leed kenbaar te maken. En weten velen, voor wie een Nepalees ziekenhuis onbekend en onbetaalbaar, de weg naar het medisch centrum te vinden.

Moeders met baby’s die in het Kumari-gezondheidscentrum werden geboren

Moeders met baby’s die in het Kumari-gezondheidscentrum werden geboren

Operatie dorpsmeisje.

Operatie dorpsmeisje.

De oogkliniek en oogkampen

Vroedvrouwenopleiding

Het ziekenhuis

De bloedbank

Nederlandse tandartsen in Nepal

Nederlandse artsen in Nepal

Gezondheidskampen